Ozempic

Hur fungerar Ozempic för viktnedgång?

  1. Minskad aptit: Semaglutid, det aktiva ämnet i Ozempic, stimulerar produktionen av GLP-1 (glukagonlik peptid-1), ett hormon som frigörs naturligt i tarmen när vi äter. GLP-1 signalerar till hjärnan att känna sig mätt och nöjd efter att ha ätit, vilket minskar aptiten och hjälper till att kontrollera överätning.
  2. Ökad mättnadskänsla: Ozempic kan öka mättnadskänslan genom att förlänga tiden det tar för maten att passera genom magsäcken. Detta kan göra att du känner dig mätt längre och minskar risken för att överäta eller snabbt bli hungrig igen.
  3. Reglering av blodsockernivåer: Ozempic hjälper också till att reglera blodsockernivåerna hos personer med typ 2-diabetes. Genom att kontrollera blodsockret kan det minska suget efter socker eller snabba kolhydrater, vilket kan bidra till viktnedgång.
  4. Minskad fettlagring: Ozempic kan hjälpa till att minska fettlagringen genom att öka fettförbränningen i kroppen. Detta kan leda till en minskning av kroppsfettet och därigenom bidra till viktnedgång.

Hur använder man Ozempic?

Nedan är några allmänna riktlinjer för doseringen av Ozempic:

  • Initial dosering: Vanligtvis börjar man med en lägre dos av Ozempic, till exempel 0,25 mg, under de första veckorna för att gradvis vänja kroppen vid läkemedlet och minska risken för biverkningar.
  • Underhållsdos: Efter den initiala perioden ökar dosen normalt till den rekommenderade underhållsdosen på 1 mg. Detta är den vanligaste dosen för de flesta personer.
  • Administrering: Ozempic injiceras under huden en gång i veckan. Det rekommenderas att du väljer en fast dag och tidpunkt varje vecka för att göra injektionen och följa instruktionerna för korrekt användning av Ozempic-pennan.

Beställ Ozempic online

Nu kan personer ha möjlighet att beställa Ozempic online genom Treated.com. Genom att genomgå en kort läkarkonsultation på webbplatsen kan patienter få ett recept på Ozempic som ingår i priset. Detta erbjudande ger en smidig och bekväm möjlighet att få tillgång till detta receptbelagda läkemedel för behandling av typ 2-diabetes och viktnedgång. Det är dock viktigt att notera att detta alternativ inte ersätter en personlig läkarkonsultation och att det alltid är viktigt att följa läkarens råd och instruktioner för användning av Ozempic.

Det enda online apoteket som levererar Ozempic till Sverige med recept

Treated logoTreated
Recept ingår
Fri frakt
Mer info | Leverans inom 2-5 dagar

Vad är egentligen Ozempic?

Ozempic är ett varumärkesnamn för läkemedlet semaglutid. Det är en injicerbar medicin som används för att behandla typ 2-diabetes hos vuxna. Semaglutid tillhör en grupp läkemedel som kallas GLP-1-receptoragonister.

Semaglutid fungerar genom att efterlikna effekten av ett naturligt hormon som frisätts i tarmen efter en måltid, kallat GLP-1 (glukagonlik peptid-1). Det hjälper till att reglera blodsockernivåerna genom att öka insulinfrisättningen från bukspottkörteln och minska produktionen av glukagon, vilket hjälper till att minska blodsockret.

Utöver behandling av typ 2-diabetes kan Ozempic också användas för att hjälpa till med viktnedgång hos personer med övervikt eller fetma.

Det är viktigt att notera att användningen av Ozempic och doseringen bör ske enligt läkares ordination, och det är viktigt att följa de specifika instruktioner som ges för att säkerställa en säker och effektiv användning av läkemedlet.

Vad kostar Ozempic?

Det är betydligt billigare att köpa Ozempic via ett Svenskt apotek, men det kräver att du har ett recept. Om du vill slippa läkarbesök erbjuder Treated online konsultation innan du lägger en order och klarar du den så får du ett recept på köpet hemskickat med dina läkemedel.

Priset är dock högre än hos Svenska apotek. Hos Treated börjar pennor på 2,326Kr (1 penna), 112 tabletter börjar på 2317Kr och 3 injektioner börjar på 2769kr. För ytterligare priser besök Treated.

Källor: